Header

Woning verkopen met RE/MAX

Je hebt besloten je woning te verkopen. En nu?

Voor een succesvolle verkoop van jouw woning is het aan te raden een ervaren verkoop makelaar in te schakelen. Bij RE/MAX ligt er een verkooptraject speciaal voor jou klaar. Samen lopen we dit traject stap voor stap door. Tijdens het volledige verkooptraject heb je persoonlijk contact met één en dezelfde makelaar.

Afspraak maken Real estate agent
Stappenplan

Jouw verkooptraject bij RE/MAX

1.

Kennismaking

Tijdens de eerste kennismaking met jouw persoonlijke RE/MAX Makelaar wordt er uitgelegd waar RE/MAX voor staat en wat dat voor jou betekent. We bekijken jouw situatie en bespreken de kansen en mogelijkheden met betrekking tot de verkoop van jouw woning. Wat is er haalbaar en hoe realistisch zijn ieders verwachtingen?

2.

Huizenmarkt analyse

Uiteraard wil je jouw woning verkopen voor de beste prijs onder optimale voorwaarden. Jouw persoonlijke RE/MAX makelaar bepaalt de waarde van je woning aan de hand van factoren zoals locatie, onderhoud, grootte en buurt. We vergelijken je woning met recent verkochte en vergelijkbare woningen in de buurt. In de snel veranderende woningmarkt geven we je advies over de vraagprijs en bepalen we samen de meest effectieve verkoopstrategie die bij jouw wensen past.

Met RE/MAX bespaar je duizenden euro's dankzij aantoonbaar hogere verkoopprijzen. Gemiddeld liggen de verkoopprijzen bij RE/MAX 3,12% hoger dan het landelijke gemiddelde. Dit komt voort uit onze optimale commerciële verkoopstrategie en het grootste bereik onder potentiële kopers.

3.

Verkoopstrategie

Voor een optimale presentatie van jouw woning gebruiken we professionele fotografie. Deze beelden, samen met een deskundige en doelgerichte verkooptekst, verschijnen op Funda.nl, in de verkoopbrochure en andere verkoopkanalen. Overweeg de diensten van een interieurstylist, waar onze RE/MAX verkoopmakelaars vervolgens mee samenwerken. Kleine aanpassingen kunnen verrassende effecten hebben en dragen bij aan een succesvolle verkoop.

4.

Bezichtigingen

Nadat je woning succesvol in de markt is gezet, organiseert jouw RE/MAX verkoopmakelaar bezichtigingen met geïnteresseerden, die hij ook coördineert en begeleidt. Er zijn verschillende soorten bezichtigingen: een persoonlijke, een centrale waarbij meerdere bezichtigingen achter elkaar gepland worden, en de ‘Kom en Kijk’ – een vrij inloopmoment voor potentiële kopers zonder specifieke afspraak.

Jouw makelaar stemt de planning van de bezichtigingen met jou af. Tijdens de woningbezoeken is het beter wanneer je als verkoper niet aanwezig bent. Potentiële kopers zijn vaak eerlijker en kritischer in aanwezigheid van een makelaar, waardoor ze zich beter kunnen inleven in het wonen in de woning. Dit levert waardevolle feedback op, essentieel voor het verbeteren van de presentatie en later bij onderhandelingen.

5.

Onderhandelingen

Elke onderhandeling is uniek. De makelaar bepaalt samen met jou een strategie, waarbij niet alleen de prijs, maar ook de voorwaarden van essentieel belang zijn. Je RE/MAX verkoopmakelaar handelt volledig transparant en brengt ELK bod aan je over. Alle RE/MAX makelaars volgen onze code of ethics en behartigen exclusief jouw belangen. Jij beslist op basis van het bod en de voorwaarden aan welke koper je jouw woning gunt, met het juiste (objectieve) advies van je RE/MAX makelaar.

6.

Naar de notaris

RE/MAX regelt de benodigde afspraken en bereidt je voor op de ontmoeting met de notaris. Afhankelijk van de situatie kunnen verschillende documenten vereist zijn, zoals een kadasteruittreksel, een verklaring van erfrecht, een kadastrale kaart, het register van openbare erfdienstbaarheden, een afsplitsingsverklaring, en de annulering van eventuele eerdere grondkosten. Een gedegen voorbereiding op de afspraak verkleint aansprakelijkheidsrisico's.

7.

Sleuteloverdracht

Na overeenstemming over de koopovereenkomst stuurt de makelaar deze, samen met handtekeningen, relevante documenten, en een kopie van je identiteitsbewijs naar de notaris. De notaris bepaalt vervolgens de datum en het tijdstip voor het ondertekenen van de akte van levering.

Enkele dagen voor de overdracht van je woning bij de notaris ontvang je een concept van de leveringsakte en een afrekening. Samen met jou controleert jouw RE/MAX makelaar het concept om te verifiëren of alle gegevens correct zijn.

De makelaar begeleidt niet alleen de afspraak bij de notaris, maar staat ook klaar voor een eventuele eindinspectie, indien de koper hier behoefte aan heeft.

8.

Na de verkoop

RE/MAX streeft naar de beste dienstverlening in de makelaardij. Daarom waarderen we het zeer als we het verkooptraject samen kunnen evalueren. We verwelkomen alle vormen van feedback, of het nu een beoordeling, testimonial, review, of klanttevredenheidsenquête is.

Daarom RE/MAX De Woonspecialist

SVG Insurance

Een persoonlijke makelaar met diepgaand lokale woningmarktkennis

SVG Advertisement

Duizenden euro’s besparing door aantoonbaar hogere opbrengstwaarde

SVG Conversation

Een doorlooptijd bij verkoop die 12,7% sneller is dan het landelijk gemiddelde

SVG Medal

Meer dan 50 jaar ervaring in de makelaardij

Beoordeeld met een...

9,0

aankoop

9,3

verkoop

Op basis van 13 beoordelingen

“Persoonlijk, vertrouwd en kennis van zaken. Komt afspraken na, is op tijd en heeft een prettige backoffice.”

“Vakkundige makelaar, zeer goede marktkennis. Zeer tevreden over het gehele verkooptraject. Prachtige verkooppresentatie. Snelle en goede begeleiding van bezichtigingen. Geeft goede feedback over ontwikkelingen en maakt duidelijke afspraken. Kortom raden wij Michael en het gehele te aan!”

Foto Nice to Meet
Contact

Begin vandaag nog!

Of je nu een woning wilt verkopen in Leidsche Rijn of een woning wilt aankopen in Leidsche Rijn, RE/MAX de Woonspecialist staat klaar om je te helpen. Bezoek ons kantoor in Leidsche Rijn, Utrecht, of neem contact op via onze website. Ontdek waarom wij de nummer 1 makelaar in Leidsche Rijn zijn.